De ce ROnaștere

ROnaștere De ce ROnaștere

Prin 2016 mi-a venit în minte acest nume. N-am știut ce să fac cu el până când, în vara lui 2019, am avut o discuție cu un prieten, om de afaceri, dar într-un soi de depresie, având ca fond sila și lipsa de încredere față de autorități, legi, politică și politicieni, religie și reprezentanții ei și, în general, dezamăgire față de cum a ajuns omul modern să se comporte și să trăiască.

M-a durut foarte mult să constat că prietenul meu, care era odinioară o locomotivă de business și un pol de voie bună și motivare și care acum a cam ‘pus batista pe țambal’, nu este singurul în această situație, ci o întreagă categorie de oameni activi, optimiști și întreprinzători sunt cam în același punct.

Statisticile spun că peste 10% din români suferă de anxietate și depresie. Personal cred că cifra este mult mai mare, până spre 50%, doar că majoritatea nu s-au prins ce li se întâmplă.

Mulți se comportă ca și când ar fi murit demult, dar mai mișcă, cumva!
Intuiesc o cauză – rădăcină pentru acest sindrom, și anume deznădejdea. Știu că sună grozv de negativ, dar zău, priviți în jur: forme de deznădejde sunt sursa depresiei, superficialității, lehamitei și frustrării oamenilor de pe aceste meleaguri.

Ce îmi propuneam inițial este ca ROnaștere – un grup pe care îl voi defini imediat – să diminueze gradul de deznădejde al poporului român, și, în acest fel, să se remedieze multe din efectele devastatoare care pun vieți – și direct, și indirect – în pericol.

Apoi mi-am dat seama că un pahar gol poate fi umplut cu ceva, după alegere și bunul plac.
Și mi-am propus ca acest ceva să fie esența – cam rătăcită, pierdută – a acestui popor.

Nu-mi propun să modelez poporul acesta, pentru că un popor nu este bun sau rău, ele doar este așa cum este.

Îmi propun ca acest grup să genereze idei și să sprijine proiecte – proprii sau ale altora care au același mesaj cu al ROnașterii – spre creșterea gradului de conștiență al oamenilor de pe aceste plaiuri, și astfel să ne amintim cine suntem, valorile noastre cu scopul final de a avea cu toții o viață așa cum ar trebui să fie.
Și de aici studiul acestui grup. Personal cred că viața este ceva care, conștient, merită să fie trăit. Cu căt de puține boli cu putință, cu cât mai multă fericire cu putință. Detaliile tehnice sunt o mulțime și vor fi abordate pe rând.

Iată cum suna ‘textul’ cu care i-am informat și invitat pe cei 110 aleși de mine, din toți oamenii remarcabili pe care Dumnezeu mi i-a scos în cale în ultimii ani, să se alăture unui grup care să genereze un ‘praf de stele’, și pe care să-l presărăm peste cam tot ce poate fi influențat – și are deschidere pentru aceasta – și care are influență în sensul descris mai sus. Este și o descriere a grupului, în același timp.

“Chemare la Masa Rotundă din xx octombrie 2019, ora 16:30, București.
Sunt timpuri de maximă deschidere și de mari încercări. Unii merg înainte, alții trăiesc de parcă au murit deja, abandonând speranța, viziunea, încrederea și chiar propria viață. În folosul tuturor acestora te chem la o întâlnire. A celor care știu scrie și citi și care pot face ceva pentru țara asta și locuitorii ei și o fac deja. A lucrătorilor cu sine, cu cei apropiați și mai puțin apropiați. A celor a căror prezență în planul fizic le permite altora să aibă curaj, o direcție și să acționeze. A celor care sunt reper și referință pentru mulți. Să fim în același loc și energie și să generăm idei, direcții, un ‘praf de stele’ pe care să-l așternem în ceea ce facem deja astfel încât să micșorăm gradul de deznădejde acolo unde există și să aducem lumină unde este de trebuință. Te chem să vii cu sufletul, înțelegerea și priceperea ta ca să aducem sinergic o rază de lumină într-o multitudine de domenii, în credința că așa facem schimbări în jurul nostru! Ubi desperatio, lux!”

La ora la care scriu acestea am agreat în prima întâlnire a grupului că ‘leverage’-ul maxim asupra vieții este educația. Și că acest grup este și o predare de ștafetă – ca și perioadă / timp, cât și ca și teritoriu. Invitații vor fi trimise după criteriile de mai sus.

Dacă simți că vrei să faci ceva concret pentru co-locuitorii tăi, te rog contactează-ne cumva și spune-ne despre viziunea, dorința și resursele tale în acest sens.

Condiții suplimentare față de cele menționate mai sus sunt respectul față de țară – istoria, simbolurile și locuitorii ei, și respectul față de acest grup și membrii săi.
ROnaștere nu este o grupare politică, militară sau de altă natură. Nu este o sectă, nu este un business-hub și nu reprezintă pe nimeni – afară doar de poporul acestui Pământ – și nu are obligații față de nimeni, poate doar față de sine și de locuitorii acestor meleaguri.
Instrumentele cu care acest grup lucrează sunt inteligența / înțelepciunea, iubirea, deschiderea, știința și colaborarea. Materia primă – cuvântul creator, semantica, ordinea și energia, și ideea conștientă care poate pune lucrurile în mișcare și îndeplini scopurile definite mai sus, spre binele suprem al oamenilor.
Îmi doresc să fac o lume mai bună; tu ce vis ai?

#ronastere #pasulinadevar #impreunapentrunatura #maiacademy #calatoriaspretine

Please Login to Comment.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.